5 februari 2012

Heerlijk, dat winterweer...

Wat is de witte wereld toch betoverend en mooi.En als het dan gaat vriezen is de vraag hier in de buurt altijd, zouden we binnenkort op de plas kunnen schaatsen (hier te zien op de panoramafoto)? Jammergenoeg stond er, de eerste dagen van deze vorstperiode, teveel wind waardoor de Asterdplas niet dicht kon vriezen. Na een aantal nachten, toen de wind wat was gaan liggen, was er een prachtige ijsvloer zichtbaar en dan beginnen de kriebels echt te komen. Het is en blijft geweldig om hier wat rondjes te kunnen draaien en het knisperen onder je schaatsen te kunnen horen. Neus in de wind en kou en ervoor gaan, genieten van die schaarse periodes dat je dit mee kunt maken.
Helaas viel er een dag, nadat de plas dicht was, behoorlijk wat sneeuw en dan kun je het vergeten, het ijs groeit dan niet meer aan. Geen ijspret op de Asterdplas dit keer, ja, wel op een klein uitlopertje ervan, wat vaak al wat eerder bedekt is met ijs.
Dat is dan toch wel heel erg jammer hoor voor de echte schaatsliefhebbers. Ik kan me nog goed herinneren, de vorige keer dat er geschaatst kon worden, het was een drukte van jewelste, want deze plas is één van de grootste in Breda. Sommige mensen die recht aan de plas wonen zorgde voor een warme alcoholische versnapering en soep en er vloog zelfs een vliegtuigje boven de plas op afstandbesturing en de eigenaar daarvan had een cameraatje in het vliegtuigje zitten waardoor we later op de dag op Youtube het filmpje konden zien, dat was echt een geweldig beeld.
Ja, soms zit het mee en soms zit het tegen en helaas dit keer dus geen schaatspret op deze geweldig plas, maar je kunt er wel hele mooie plaatjes van schieten, dat is dan in ieder geval iets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten